Home » Soorten olies

Soorten olies

Gepubliceerd op 5 augustus 2021 om 14:43

Welke soorten olies bestaan er?

In de media worden diverse termen door elkaar gebruikt, dus let hier goed mee op. Zo wordt er onder meer de termen cannabisolie, wietolie, hennepolie, butaan hasjolie, RSO en CBD-olie gebruikt. Onderstaand worden de verschillende oliën beschreven:

Cannabisolie (wietolie)

Cannabisolie of wietolie is een mengeling van cannabis en een olie (vaak olijf- of hennepzaadolie). Het is vaak een donkergroene (tot bijna bruine) substantie. Dit type olie wordt meestal geproduceerd met behulp van cannabis-soorten die het psychoactieve component van de plant bevatten, namelijk THC.
Cannabisolie is extreem veelzijdig in gebruik. Het kan worden ingezet als oraal medicijn, maar wordt ook gebruikt als basis voor huidverzorgingsproducten om bijvoorbeeld eczeem te bestrijden.

Hennepzaadolie

Hennepzaadolie wordt geproduceerd door middel van een proces waarbij hennepzaden worden geperst om de olie te verkrijgen en hier zitten veel vitaminen in. Hennepzaadolie wordt veel in gezondheids- en voedingwinkels verkocht als voedingssupplement. In deze olie zit verwaarloosbaar THC.

Butaan Hasjolie (BHO)

Butaan Hasjolie (BHO) is een van de meest populaire cannabisextracten. Het is een oplosmiddelolie die wordt gemaakt met behulp van olie en alcohol. Het heeft een lichtere kleur dan gewone wietolie en is plakkerig. Deze olie wordt met name gebruikt om stoned/high te worden.

CO2-olie

CO2-olie wordt gemaakt voor verdampers. Deze extractiemethode zorgt ervoor dat alle componenten van de cannabisplant intact blijven en biedt de gebruiker de schoonste olie die er momenteel op de markt verkrijgbaar is. Maar deze olie is niet zomaar in iedere keuken te bereiden. Het vereist dure apparatuur.

Rick Simpson Oil (RSO)

Rick Simpson olie (RSO) kan oraal of plaatselijk worden gebruikt. Zie voor het ontstaan in de geschiedenis. Rick Simpson is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van dit product. Het is ook bekend onder de naam ‘Phoenix Tears’. Op zijn website zegt Simpson dat RSO effectief is bij kanker, MS, pijn, diabetes, artritis, astma, infecties, ontstekingen, bloeddruk, depressie, slaapproblemen en zowat alle andere medische problemen die men zich kan voorstellen. Het zou de aandoeningen kunnen genezen of beheersbaar maken.

CBD-olie

CBD-olie is een krachtig medicijn. Hoewel het geen psychoactief effect heeft, heeft het wel een groot aantal therapeutische voordelen. In feite is dit het product waarnaar de meeste mensen refereren wanneer ze over cannabis- of wietolie praten. Meestal is de olie in Nederland gemaakt van hennep (en dus niet van wiet), of beter gezegd het is een bijproduct van de productie van industriële vezelhennep en wordt gewonnen uit de toppen en bladeren van die planten. Het kan worden bereid met behulp van hoge kwaliteit oliën, C02 of oplosmiddelen. Er is veel verschil in de kwaliteit van CBD-olie. CBD-ID olie is een hele zuivere olie. Iedere batch wordt gecontroleerd. 

Afbeeldingen:
<a href='https://nl.freepik.com/fotos/sjabloon'>Sjabloon foto gemaakt door Racool_studio - nl.freepik.com</a>


«   »